របៀបដើម្បីទទួលបាន -a-green-card

ទទួលបានកាតបៃតង

តើប័ណ្ណបៃតងជាអ្វី?

"ប័ណ្ណបៃតង" ដែលជាប័ណ្ណស្នាក់នៅអចិន្រ្តៃយ៍របស់សហរដ្ឋអាមេរិកផ្តល់សិទ្ធិដល់ពលរដ្ឋអាមេរិកដែលមិនរស់នៅសហរដ្ឋអាមេរិកស្របច្បាប់ក្នុងរយៈពេលមិនកំណត់។ អ្នកអាចក្លាយជាអ្នករស់នៅអចិន្ត្រៃយ៍វិធីផ្សេងគ្នាជាច្រើន។ បុគ្គលភាគច្រើនត្រូវបានឧបត្ថម្ភដោយសមាជិកគ្រួសារឬនិយោជកនៅសហរដ្ឋអាមេរិក។

បុគ្គលផ្សេងទៀតអាចក្លាយជាអ្នកតាំងទីលំនៅអចិន្រ្តៃយ៍តាមរយៈស្ថានភាពជនភៀសខ្លួនឬទតធានីឬកម្មវិធីមនុស្សធម៌ដទៃទៀត។ ក្នុងករណីខ្លះអ្នកអាចមានសិទ្ធិចុះឈ្មោះសម្រាប់ខ្លួនអ្នក។ វាមិនដូចគ្នាទេ ក្លាយជាពលរដ្ឋអាមេរិក, ដែលជាប់ពាក់ព័ន្ធនឹងដំណើរការធម្មជាតិដ៏តឹងរឹងបន្ថែមទៀតនិងផ្តល់សិទ្ធិជាក់លាក់

សិទ្ធិទទួលបានកាតបៃតង

ប័ណ្ណបៃតងអាចរកបានសម្រាប់សាច់ញាតិជាបន្ទាន់របស់ពលរដ្ឋអាមេរិក។ កម្មករដែលមានជំនាញខ្ពស់ ជនភៀសខ្លួននិងអ្នកស្វែងរកសិទ្ធិជ្រកកោន អ្នករស់នៅយូរអង្វែងមួយចំនួន។ និងអ្នកផ្សេងទៀតដែលមានលក្ខណៈវិនិច្ឆ័យជាក់លាក់។ ដើម្បីបំពេញតាមតម្រូវការសម្រាប់លំនៅដ្ឋានអចិន្រ្តៃយ៍នៅសហរដ្ឋអាមេរិកអ្នកត្រូវតែ:

  • មានសិទ្ធិទទួលបានប្រភេទជនអន្តោប្រវេសន៍មួយដែលត្រូវបានបង្កើតឡើងនៅក្នុងច្បាប់អន្តោប្រវេសន៍និងសញ្ជាតិ (INA)
  • មានញត្តិដាក់ពាក្យសុំជនអន្តោប្រវេសន៍មានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់ដែលបានដាក់និងយល់ព្រមសម្រាប់អ្នក (ដោយមានករណីលើកលែងមួយចំនួន)
  • មានទិដ្ឋាការអន្តោប្រវេសន៍ភ្លាមៗ
  • អាចទទួលយកបានទៅសហរដ្ឋអាមេរិក

ទោះបីជាជនអន្តោប្រវេសន៍ភាគច្រើនមករស់នៅជាអចិន្ត្រៃយ៍នៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកតាមរយៈការឧបត្ថម្ភពីសមាជិកគ្រួសារការងារឬការផ្តល់ការងារក៏ដោយក៏មានមនុស្សជាច្រើន វិធីផ្សេងទៀតដើម្បីទទួលបានកាតបៃតង.

របៀបដើម្បីក្លាយជាពលរដ្ឋអាមេរិក

ជំហាន 4 ដើម្បីក្លាយជាពលរដ្ឋអាមេរិក

សិទ្ធិទទួលបានសញ្ជាតិ

វិសោធនកម្មលើកទីដប់បួននៃរដ្ឋធម្មនុញ្ញចែងថាបុគ្គលដែលកើតនៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកនឹងទទួលបានការទទួលស្គាល់ជាពលរដ្ឋអាមេរិកដោយស្វ័យប្រវត្តិ។ អ្នករស់នៅអចិន្ត្រៃយ៍ច្បាប់ (អ្នកកាន់ប័ណ្ណបៃតង) ក៏អាចក្លាយជាពលរដ្ឋអាមេរិកតាមរយៈដំណើរការនៃការចូលសញ្ជាតិ។ អ្នកដែលស្វែងរកសញ្ជាតិតាមរយៈការចូលសញ្ជាតិត្រូវតែមានលក្ខណៈវិនិច្ឆ័យជាក់លាក់មួយចំនួនដូចជាអក្ខរកម្មភាសាអង់គ្លេសនិងចរិតលក្ខណៈសីលធម៌ល្អខណៈពេលដែលមានការយល់ដឹងទូទៅអំពីប្រវត្តិសាស្រ្តច្បាប់និងរដ្ឋាភិបាលអាមេរិក។

ទិដ្ឋភាពទូទៅដើម្បីក្លាយជាពលរដ្ឋអាមេរិក

1 ។ ជនមិនមែនប្រជាពលរដ្ឋដែលមានប័ណ្ណបៃតងមានសុពលភាពរយៈពេលយ៉ាងហោចណាស់ប្រាំឆ្នាំ (ជនអន្តោប្រវេសន៍ 3 ឆ្នាំសម្រាប់ជនជាតិអាមេរិក) អ្នកដែលមិនមែនជាពលរដ្ឋនៅសហរដ្ឋអាមេរិកនិងកូនរបស់ពលរដ្ឋអាមេរិកជាទូទៅមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់សញ្ជាតិអាមេរិកប្រសិនបើពួកគេជួបគ្នាទាំងអស់ តម្រូវការ។

2 ។ ដំណើរការនៃការក្លាយជាពលរដ្ឋអាមេរិកតាមរយៈការចូលសញ្ជាតិមានដូចជាការធ្វើក្រដាសការត្រួតពិនិត្យផ្ទៃខាងក្រោយការសាកសួរការធ្វើតេស្តនិងសម្បថនៃភក្ដីភាព។ អ្នកដាក់ពាក្យសុំចូលសញ្ជាតិតែងតែបំពេញដំណើរការនេះដោយគ្មានជំនួយផ្នែកច្បាប់ប៉ុន្តែករណីខ្លះត្រូវការជំនួយ មេធាវីអន្តោប្រវេសន៍.

3 ។ យកតេស្តប្រជាពលរដ្ឋ។ ការប្រលងចូលធម្មនុញ្ញមាន 4 ផ្នែក។ ការធ្វើតេស្តការនិយាយការធ្វើតេស្តអាននិងតេស្តសរសេរសុទ្ធតែកំណត់សមត្ថភាពភាសាអង់គ្លេស

4 ។ ប្រជាពលរដ្ឋអាមេរិកដែលមានដើមកំណើតធម្មជាតិមានសិទ្ធិនិងសិទ្ធិដូចគ្នាទាំងអស់ដែលអាចរកបានសម្រាប់ប្រជាពលរដ្ឋដែលមានកូនធម្មជាតិដរាបណាពួកគេគាំទ្ររដ្ឋធម្មនុញ្ញសហរដ្ឋអាមេរិកនិងគោរពតាមកាតព្វកិច្ចផ្សេងៗនៃភាពជាពលរដ្ឋ។

 

របៀបទៅទស្សនាសហរដ្ឋអាមេរិក

ទស្សនាសហរដ្ឋអាមេរិក

ទិដ្ឋភាពទូទៅ

ដើម្បីស្នាក់នៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិចក្នុងរយៈពេលខ្លី (ទៅទស្សនាឬធ្វើអាជីវកម្មដែលទាក់ទងនឹងសកម្មភាព) អ្នកទេសចរជាច្រើនទទួលបានទិដ្ឋាការជាមុនសិន។

ទិដ្ឋាការអ្នកទេសចរគឺជាទិដ្ឋាការមិនមែនអន្តោប្រវេសន៍សម្រាប់អ្នកដែលចង់ចូលក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកជាបណ្តោះអាសន្នសម្រាប់មុខជំនួញ (ប្រភេទទិដ្ឋាការ B-1) ទេសចរណ៍ការចូលចិត្តឬការមកលេង (ប្រភេទទិដ្ឋាការ B-2) ឬការរួមបញ្ចូលគ្នានៃគោលបំណងទាំងពីរ (B-1 / B -2) ។

របៀបដាក់ពាក្យសុំចូលសហរដ្ឋអាមេរិក

មានជំហានជាច្រើនដើម្បីដាក់ពាក្យសុំទិដ្ឋាការ។ លំដាប់នៃជំហ៊ានទាំងនេះនិងរបៀបដែលអ្នកបំពេញវាអាចប្រែប្រួលទៅតាម ស្ថានទូតអាមេរិក ឬស្ថានកុងស៊ុលដែលអ្នកដាក់ពាក្យ។

បំពេញពាក្យសុំទិដ្ឋាការតាមអ៊ីនធឺណិត

  • ពាក្យសុំទិដ្ឋាការមិនមែនអន្តោប្រវេសន៍តាមអ៊ិនធរណេត -បង្កើតទម្រង់ DS-160 
  • 1) បំពេញពាក្យសុំទិដ្ឋាការតាមអ៊ីនធឺណិតនិង
  • 2) បោះពុម្ពទំព័របញ្ជាក់អំពីទម្រង់ពាក្យសុំដើម្បីនាំយកទៅសម្ភាសន៍របស់អ្នក។
  • រូបថត - អ្នកនឹងបង្ហោះរូបថតរបស់អ្នកនៅពេលបំពេញទម្រង់បែបបទ DS-160 ។ រូបថតរបស់អ្នកត្រូវតែមាននៅក្នុងទម្រង់ដែលបានពន្យល់នៅក្នុង តម្រូវការរូបថត.

ដាក់កាលវិភាគសំភាសន៍

ខណៈពេលដែលសំភាសន៍ជាទូទៅមិនត្រូវបានទាមទារសម្រាប់បេក្ខជនដែលមានអាយុជាក់លាក់

ចូលព្រំដែន

កំពង់ផែនៃធាតុសម្រាប់បរទេសដែលមកទស្សនាសហរដ្ឋអាមេរិកគឺជាព្រលានយន្តហោះនៅក្នុងទីក្រុងគោលដៅរបស់អ្នក។ អ្នកនឹងត្រូវបានស្នើសុំឱ្យបំពេញសំណុំបែបបទមកដល់ / ចេញដំណើរបញ្ជូនទៅបទសម្ភាសន៍សង្ខេបនិងការផ្ទៀងផ្ទាត់ឯកសារហើយយល់ព្រមលើការត្រួតពិនិត្យឥវ៉ាន់។

មេធាវីអន្តោប្រវេសន៍ - មេធាវី - ការបញ្ជូន - សេវាកម្ម

ធនធាន

សេវាកម្មបញ្ជូនមេធាវីអន្តោប្រវេសន៍

សេវាកម្មបង្អែកមេធាវីរដ្ឋតិចសាស

ធម្មនុញ្ញរបស់អង្គការមិនស្វែងរកប្រាក់ចំណេញសេវាកម្មបង្អែកមេធាវីរដ្ឋតិចសាសឬ TxLRS គឺដើម្បីជួយធានាថា Texans ទាំងអស់អាចមានសិទ្ធិចូលប្រើមេធាវីដែលមានសមត្ថភាព។ សេវាកម្មនេះមិនគិតថ្លៃសម្រាប់អ្នកដែលត្រូវការមេធាវី។

បានបញ្ជាក់ដោយរដ្ឋរដ្ឋនៃរដ្ឋតិចសាស់។ មានស្ថានភាពជាច្រើនដែលជួលមេធាវីដើម្បីផលប្រយោជន៍របស់អ្នក។ ឱកាសគឺប្រសិនបើអ្នកគិតថាអ្នកប្រហែលជាត្រូវការមេធាវីវាជាគំនិតល្អក្នុងការទាក់ទងយ៉ាងហោចណាស់ដើម្បីមើលថាតើគាត់អាចជួយបានដែរឬទេ។ ប្រសិនបើអ្នកមានអារម្មណ៍ថាអ្នកមិនអាចមានលទ្ធភាពជួលមេធាវីបាន,

ចំពោះមេធាវីដែលចាប់អារម្មណ៍លើសេវាបញ្ជូនអ្នកច្បាប់មេធាវីរដ្ឋតិចសាស់និងទទួលការបញ្ជូនរបស់អតិថិជនសូមចុះបញ្ជីជាមេធាវីជាមុនសិនដោយចូលទៅ TxLRS.org / មេធាវី។ ការចុះឈ្មោះគឺមានភាពរហ័សរហួននិងងាយស្រួល។ ការចូលរួមគឺឥតគិតថ្លៃ - មិនមានថ្លៃឈ្នួលដើម្បីក្លាយជាមេធាវីដែលចូលរួម។