សិទ្ធិទទួលបានសញ្ជាតិ

វិសោធនកម្មលើកទីដប់បួននៃរដ្ឋធម្មនុញ្ញចែងថាបុគ្គលដែលកើតនៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកនឹងទទួលបានការទទួលស្គាល់ជាពលរដ្ឋអាមេរិកដោយស្វ័យប្រវត្តិ។ អ្នករស់នៅអចិន្ត្រៃយ៍ច្បាប់ (អ្នកកាន់ប័ណ្ណបៃតង) ក៏អាចក្លាយជាពលរដ្ឋអាមេរិកតាមរយៈដំណើរការនៃការចូលសញ្ជាតិ។ អ្នកដែលស្វែងរកសញ្ជាតិតាមរយៈការចូលសញ្ជាតិត្រូវតែមានលក្ខណៈវិនិច្ឆ័យជាក់លាក់មួយចំនួនដូចជាអក្ខរកម្មភាសាអង់គ្លេសនិងចរិតលក្ខណៈសីលធម៌ល្អខណៈពេលដែលមានការយល់ដឹងទូទៅអំពីប្រវត្តិសាស្រ្តច្បាប់និងរដ្ឋាភិបាលអាមេរិក។

ទិដ្ឋភាពទូទៅដើម្បីក្លាយជាពលរដ្ឋអាមេរិក

1 ។ ជនមិនមែនប្រជាពលរដ្ឋដែលមានប័ណ្ណបៃតងមានសុពលភាពរយៈពេលយ៉ាងហោចណាស់ប្រាំឆ្នាំ (ជនអន្តោប្រវេសន៍ 3 ឆ្នាំសម្រាប់ជនជាតិអាមេរិក) អ្នកដែលមិនមែនជាពលរដ្ឋនៅសហរដ្ឋអាមេរិកនិងកូនរបស់ពលរដ្ឋអាមេរិកជាទូទៅមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់សញ្ជាតិអាមេរិកប្រសិនបើពួកគេជួបគ្នាទាំងអស់ តម្រូវការ។

2 ។ ដំណើរការនៃការក្លាយជាពលរដ្ឋអាមេរិកតាមរយៈការចូលសញ្ជាតិមានដូចជាការធ្វើក្រដាសការត្រួតពិនិត្យផ្ទៃខាងក្រោយការសាកសួរការធ្វើតេស្តនិងសម្បថនៃភក្ដីភាព។ អ្នកដាក់ពាក្យសុំចូលសញ្ជាតិតែងតែបំពេញដំណើរការនេះដោយគ្មានជំនួយផ្នែកច្បាប់ប៉ុន្តែករណីខ្លះត្រូវការជំនួយ មេធាវីអន្តោប្រវេសន៍.

3 ។ យកតេស្តប្រជាពលរដ្ឋ។ ការប្រលងចូលធម្មនុញ្ញមាន 4 ផ្នែក។ ការធ្វើតេស្តការនិយាយការធ្វើតេស្តអាននិងតេស្តសរសេរសុទ្ធតែកំណត់សមត្ថភាពភាសាអង់គ្លេស

4 ។ ប្រជាពលរដ្ឋអាមេរិកដែលមានដើមកំណើតធម្មជាតិមានសិទ្ធិនិងសិទ្ធិដូចគ្នាទាំងអស់ដែលអាចរកបានសម្រាប់ប្រជាពលរដ្ឋដែលមានកូនធម្មជាតិដរាបណាពួកគេគាំទ្ររដ្ឋធម្មនុញ្ញសហរដ្ឋអាមេរិកនិងគោរពតាមកាតព្វកិច្ចផ្សេងៗនៃភាពជាពលរដ្ឋ។